Hlavička z vejce

K tomu účelu se nejlépe hodí co nejoblejší vejce. Vejce uvařené na tvrdo skrojíme na obou špičkách a posadíme širší stranou na prkénko. Obličej vystříkáme ze sardelového másla pomocí sáčku a trubičky s malým otvorem. Na seříznutou špičku dáme kaviár, aby znázorňoval zkadeřené vlasy. Na míse upravíme malý podstavec ze salátu s majonézou, na jeho rovnou plochu položíme kolečko z tvrdého rajčete a posadíme na ně hlavičku. Hlavičku z vejce můžeme postavit i přímo na podstavec ze salátu a kolem její spodní části upravit z velmi tence nakrájeného salámu zvlněný límeček. Hlavičky se uplatňují velmi dobře jako ozdoba při úpravě silvestrovských nebo masopustních mis.

Štítky:  

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>