Holandská polévka hrachová

Poměr: 3 dkg hladké mouky, 4 dkg másla, 1 litr hovězího vývaru světlého (viz recept č. 627), 40 dkg zeleného hrášku vařeného nebo sterilovaného, trochu muškátového květu, nepatrně cukru a sůl. – 10 dkg šunky, 3 dkg másla a zelená petržel.

Postup: Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, podlijeme ji studeným vývarem a 20 minut povaříme. Zelený hrášek sítem prolisujeme a prolisovaný dáme do zahuštěné polévky, okořeníme, osolíme, podle chuti osladíme a znovu krátce povaříme. Do hotové polévky pak vložíme na drobné kostičky nakrájenou šunku, zjemníme máslem a jednotlivé porce posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Příloha: Slané tyčinky nebo slané preclíčky.

Pro 4 – 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>