2 holoubata, 1 lžíce másla, sůl
Nádivka: 1 lžíce másla, 2 vejce, sůl, špetka muškátového květu, špetka strouhané citrónové kůry, petrželová nať, šálek vláčné strouhané housky, asi 2 lžíce mléka, 1 lžíce strouhaných loupaných mandlí a 1 mandle hořká
Máslo utřeme se žloutky, solí a kořením, přidáme mlékem navlhčenou strouhanou housku, tuhý sníh z bílků, který jen lehkým obracením do těsta vmícháme a naposled přimícháme mandel nebo trochu nenavlhčené strouhané housky.
Vykuchaná holoubata osolíme, volátka volně naplníme nádivkou, zašijeme a zbude-li nádivka, naplníme i břišní dutinu. Pečeme je na másle necelou hodinu a často poléváme vypečenou šťávou. Upečená rozkrojíme podélně na polovinu.
Příloha: malé brambory.
Zanechat komentář