Hořčičná omáčka hnědá (Sauce Robert)

2 dkg cibule jemně rozsekáme, dáme do kastrolu, zalijeme ji 1/8 litru bílého vína a krátce povaříme. K tomu pak přidáme ½ litru základní hnědé omáčky (viz recept č. 777), povaříme a procedíme.
Do takto upravené omáčky dáme 6 oloupaných a nastrouhaných kyselých okurek, 5 dkg hořčice, je-li třeba, přisolíme, nepatrně osladíme a omáčku silně nahřejeme.
Podáváme ji k vepřovým a skopovým kotletám pečeným na roštu nebo na tuku, dále pak k roštěnkám apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>