Houbová omáčka

15 dkg čerstvých hub očistíme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. V kastrole rozpustíme 3 dkg másla, přidáme trochu rozsekané zelené petržele a 1 dkg drobně nakrájené cibule, trochu ji zpěníme, pak přidáme nakrájené houby, pokapané citrónovou šťávou a podusíme. Podušené houby přidáme do základní omáčky (viz recept č. 790), osolíme, opepříme, ještě asi 5 minut povaříme a na konec omáčku zjemníme 1/16 l smetany. (Použijeme-li hub sušených, pak je buď v moždíři utlučeme na prášek a v omáčce povaříme, anebo je namočíme do studené vody a pak rozsekané dusíme jako čerstvé houby.)

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>