Poměr: 1 ½ litru základní polévky bílé (viz recept č. 699) připravené z vývaru z kostí, 20 dkg čerstvých hub, nejlépe hříbků (nebo 3 dkg hub sušených), 3 dkg másla, sůl, 1 dkg cibule, popřípadě trochu kmínu, pepř, zelená petržel, 1 žloutek a 1/8 litru mléka.
Postup: Očištěné hříbky opláchneme a nakrájíme na tenké plátky. V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme nakrájenou cibulku, jemně rozsekanou petržel a obojí trochu osmahneme. K tomu vložíme houby, posypeme kmínem, trochu opepříme, osolíme a podusíme. Udušené houby dáme do základní polévky bílé a asi 10 minut povaříme. Hotovou polévku můžeme zjemnit žloutkem rozkvedlaným v mléce.
Důležité: Použijeme-li hub sušených, namočíme je předem na 2 hodiny do studené vody a pak je dusíme, nebo je roztlučeme na jemný prášek, který vložíme přímo do základní polévky bílé a 20 minut povaříme.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář