Houbový guláš

Poměr: 60 – 80 dkg hub (nejlépe houbová směs), 8 dkg slaniny, 8 dkg cibule, sladká paprika, malý stroužek česneku, kmín, sůl, 3 dkg hladké mouky a vývar z masa nebo z kostky masoxu.

Postup: Očištěné, oprané houby nakrájíme na větší kostky. V kastrolu rozškvaříme slaninu, osmahneme v ní na drobno nakrájenou cibuli, pak přidáme kmín, utřený česnek, nakrájené houby a sůl a za stálého míchání je prudce opražíme. Pak houby zaprášíme moukou, trochu osmahneme, přidáme papriku, podlijeme vývarem a povaříme. Poté v trošce rozpuštěného vlahého másla zpěníme ještě trochu papriky, podlijeme trochou vývaru, krátce povaříme a na guláš nalijeme, čímž dosáhneme pěkného zbarvení guláše.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, popřípadě i knedlík nebo slaný rohlík.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>