Poměr: 30 dkg hříbků nebo žampiónů, 4 dkg másla, 3 dkg cibule, 7 ½ dkg másla, 3 vejce, sůl, trochu mletého pepře a sladké papriky, kousek citrónové kůry, zelená petržel, 8 dkg slaniny, asi 10 dkg strouhané housky, trochu tuku na vymazání tvořítka.
Postup: Houby očistíme, rozsekáme a na 4 dkg másla s drobně rozsekanou cibulkou je krátce podusíme a necháme vychladnout. V misce utřeme zbylé máslo do pěny, k němu přidáme žloutky, sůl, mletý pepř, sladkou papriku, nastrouhanou citrónovou kůru, rozsekanou zelenou petržel a dobře promícháme. K tomu pak přidáme podušené houby, na drobné kostičky nakrájenou slaninu, strouhanou housku, znovu vše dobře promícháme a nakonec lehce přimícháme z bílků ušlehaný tuhý sníh. Touto hmotou naplníme máslem vymazané pudinkové tvořítko a vaříme ve vodní lázni jednu hodinu. Hotový pudink vyklopíme na mísu a kolem pudinku nalijeme kečup nebo rajčatovou omáčku. Ozdobíme zelenou petrželí.Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Slané tyčinky.
Pro 4 – 6 osob.
Úprava trvá 1 ¼ hodiny.
Zanechat komentář