Poměr: 30 dkg hub (mohou to být menší kloboučky žampiónů, hříbků, křemenáčů apod.), 2 rohlíky, 20 dkg telecích, vepřových nebo drůbežích jater, sůl, mletý pepř a olej.
Postup: Kloboučky hub očistíme a omyjeme, žampiónové kloboučky navíc ještě sloupneme. Rohlíky nakrájíme na plátky asi ½ cm silné. Játra nakrájíme na plátky asi 4 mm silné, stejné velikosti jako kloboučky hub a plátky rohlíků. Potom kloboučky hub, plátky rohlíků a jater střídavě napícháme na rožňovou jehlu nebo špejli, osolíme, opepříme a v rozpáleném oleji 6 minut pečeme.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené nebo opečené brambory, dušená rýže a salát ze syrové zeleniny.
Pro 2 osoby.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář