Houby na slanině

Poměr: 60 – 80 dkg hub (mohou to být hřiby, křemenáče, kozáci, syrovinky, muchomůrka načervenalá neboli masák apod.), 8 dkg prorostlé slaniny, sůl, 5 dkg cibule, 2 zelené papriky a trochu šťávy z masa, nebo trochu vývaru.

Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu a trochu ji rozškvaříme. Do ní vložíme na drobno nakrájenou cibulku, do růžova ji osmahneme, přidáme na silnější plátky nakrájené houby a na silném ohni prudce opečeme. (Vypustí-li houby šťávu, vydusíme ji.) Potom oheň zmírníme, přidáme na kostičky nakrájenou zelenou papriku a sůl a za občasného podlévání šťávou z masa nebo vývarem dusíme do měkka.
Obměna: Místo zelené papriky můžeme do pokrmu přidat zelenou petržel a pažitku.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako teplý mezichod.

Příloha: Vařené nebo opečené brambory, dušená rýže.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>