Poměr: 60 – 80 dkg hub (mohou to být hřiby, křemenáče, kozáci, syrovinky, muchomůrka načervenalá neboli masák apod.), 8 dkg prorostlé slaniny, sůl, 5 dkg cibule, 2 zelené papriky a trochu šťávy z masa, nebo trochu vývaru.
Postup: Slaninu nakrájíme na kostičky, dáme do kastrolu a trochu ji rozškvaříme. Do ní vložíme na drobno nakrájenou cibulku, do růžova ji osmahneme, přidáme na silnější plátky nakrájené houby a na silném ohni prudce opečeme. (Vypustí-li houby šťávu, vydusíme ji.) Potom oheň zmírníme, přidáme na kostičky nakrájenou zelenou papriku a sůl a za občasného podlévání šťávou z masa nebo vývarem dusíme do měkka.
Obměna: Místo zelené papriky můžeme do pokrmu přidat zelenou petržel a pažitku.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako teplý mezichod.
Příloha: Vařené nebo opečené brambory, dušená rýže.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář