Poměr: 60 – 80 dkg hub (mohou to být žampióny, hříbky, pečárky ovčí, lišky, smrže apod.), 4 dkg másla, 3 dkg cibule, sůl, kmín (a u hub méně jakostních i trochu mletého pepře), zelená petržel a 1/8 litru smetany.
Postup: Očištěné, oprané houby nakrájíme na plátky (lišky překrojíme). V kastrolu rozpustíme máslo, vložíme do něho drobně nakrájenou cibulku, trochu ji zpěníme, do toho dáme nakrájené houby, osolíme, pokmínujeme a za občasného míchání dusíme asi 15 minut. Potom přebytečnou šťávu slijeme, houby zalijeme vařící smetanou a na mírném ohni znovu asi 6 minut dusíme.
Před podáváním zamícháme do pokrmu jemně rozsekanou zelenou petržel.
Obměna: Místo smetany můžeme houby zalít bešamelovou omáčkou, zjemněnou smetanou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, rýže nebo těstoviny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář