Houby pečené

Poměr: 80 dkg hub (mohou to být syrovinky, hřiby, muchomůrka načervenalá, žampióny apod.), 6 dkg sádla nebo oleje, 5 dkg hladké mouky, sůl, mletý pepř nebo zelená petržel a pažitka.

Postup: Pro pečení jsou nejvhodnější středně velké klobouky hub. Silnější klobouky naplocho rozkrojíme. Připravené houby, a buď ještě opepříme, nebo posypeme jemně rozsekanými bylinkami, obalíme v mouce a po obou stranách v rozpáleném tuku opečeme.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory, popř. i gulášová omáčka (viz recept č. 802), nebo chléb a salát ze syrové zeleniny.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>