Houby s vejci

Poměr: 40 dkg hub (mohou to být hříbky, žampióny, klouzky, strakoše, křemenáče, májovky, zelánky apod.), 4 dkg másla nebo sádla, sůl, podle chuti kmín a mletý pepř, zelená petržel a 4 vejce.

Postup: Očištěné houby nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu, přidáme sůl, kmín, popř. i pepř a dusíme tak dlouho, až se šťáva, kterou vypustily, úplně vydusí. Pak přidáme tuk, krátce podusíme, přilijeme rozkvedlaná vejce a mícháme tak dlouho, až vejce zhoustnou.
Hotový pokrm posypeme jemně rozsekanou petrželí.
Obměna: Houby můžeme také dusit na tuku s cibulkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Vařené brambory, chléb apod.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>