Poměr: 40 dkg hub (mohou to být hříbky, žampióny, klouzky, strakoše, křemenáče, májovky, zelánky apod.), 4 dkg másla nebo sádla, sůl, podle chuti kmín a mletý pepř, zelená petržel a 4 vejce.
Postup: Očištěné houby nakrájíme na plátky, dáme do kastrolu, přidáme sůl, kmín, popř. i pepř a dusíme tak dlouho, až se šťáva, kterou vypustily, úplně vydusí. Pak přidáme tuk, krátce podusíme, přilijeme rozkvedlaná vejce a mícháme tak dlouho, až vejce zhoustnou.
Hotový pokrm posypeme jemně rozsekanou petrželí.
Obměna: Houby můžeme také dusit na tuku s cibulkou.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Vařené brambory, chléb apod.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 25 minut.
Zanechat komentář