Poměr: 80 dkg tvrdších hub (mohou to být hřiby, žampióny, holubinky mandlové, bedly vysoké, křemenáče, hřiby neboli hřibovce dutonohé apod.), sůl, 2 – 3 vejce, 10 dkg hladké mouky, 20 dkg strouhané housky a sádlo nebo olej na smažení.
Postup: Houby očistíme, opláchneme a dobře osušíme. Pak je nakrájíme na silnější plátky (nejméně ¾ cm silné), osolíme, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhané housce a v rozpáleném tuku po obou stranách do zlatova vysmažíme.
Obměny: U bedly vysoké a hřibovce dutonohého použijeme ke smažení pouze klobouku. Připravené houby můžeme také namáčet do těstíčka na smažení a pak vysmažit.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Dušený špenát nebo dušený zelený hrášek, bramborová kaše, opékané brambory a saláty ze syrové zeleniny. Podáváme-li za přílohu brambory, pak můžeme ještě ke smaženým houbám podávat tatarskou, popřípadě remuládovou omáčku. – K smažené bedle se zvlášť dobře hodí za přílohu okurkový salát.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 25 minut.
Zanechat komentář