Hovězí guláš s makarony a sýrem

¾ kg masa, 1 lžíce másla, sůl, 1 velká cibule, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2 šálky nalámaných makaronů (asi 12 dkg), 1 lžička másla a 1 lžíce hladké mouky na zahuštění, 3 lžíce strouhaného parmezánu nebo čedaru

Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme na menší kostky pokrájené maso, osolíme a osmahneme. Pak mírně podlité dusíme pod poklicí doměkka. Do šťávy přidáme světlou jíšku, připravenou z másla a mouky, zalitou vývarem, a přimícháme rajčatový protlak. Podle obliby můžeme přidat malý stroužek usekaného (nikoli utřeného) česneku. Zatím uvaříme v osolené vodě makarony, propláchneme je a přidáme do guláše. Na míse posypeme povrch strouhaným sýrem.

Příloha: hlávkový salát.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>