Hovězí jazyk vařený

1 jazyk, kořenová zelenina, sůl, cibule

Jazyk omyjeme, přistavíme do studené vody a vaříme mírným varem doměkka. Zeleninu přidáme až v poslední půlhodině varu. Uvařený jazyk vložíme na chvíli do studené vody, aby se dal snadněji loupat. Vývar upotřebíme na polévku a na omáčku.

Vařený jazyk podáváme se sardelovou omáčkou a s knedlíkem, nebo obložený dušenou zeleninou a malými bramborami posypanými petrželovou natí. Jazyk krájíme na velmi tenké plátky.

Zbytek jazyka ponecháme v celku, aby neoschl. Pro příští úpravu jej krájíme na plátky asi ¾ cm tlusté, obalujeme buď ve vejci a strouhané housce, nebo ve vaječném těstě a smažíme. K jazyku obalenému v housce podáváme karotku s hráškem a k jazyku obalenému v těstíčku bramborovou kaši a saláty nebo opečené brambory.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>