Hovězí květová špička dušená na slanině

Poměr: 60 dkg hovězí květové špičky, sůl, mletý pepř, 10 dkg sádla, 8 dkg slaniny, 5 dkg cibule, 2 dkg hladké mouky a vývar z hovězího masa nebo z hovězích kostí.

Postup: Maso opláchneme, protáhneme na proužky nakrájenou slaninu, osolíme, trochu opepříme a v kastrole na rozpáleném sádle na všech stranách prudce opečeme. K masu přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme a pak za občasného podlévání vývarem maso do měkka udusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu trochu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a dobře povaříme. Maso nakrájíme na porce a v procezené zahuštěné šťávě prohřejeme.

Poznámka: Stejně můžeme upravovat i hovězí svíčkovou, kterou však dusíme jen jednu hodinu.
Podáváme jako hlavní chod.

Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, vařené těstoviny, zeleninový salát, nebo kompot.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>