Poměr: 60 dkg hovězí květové špičky, sůl, mletý pepř, 10 dkg sádla, 8 dkg slaniny, 5 dkg cibule, 2 dkg hladké mouky a vývar z hovězího masa nebo z hovězích kostí.
Postup: Maso opláchneme, protáhneme na proužky nakrájenou slaninu, osolíme, trochu opepříme a v kastrole na rozpáleném sádle na všech stranách prudce opečeme. K masu přidáme drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmažíme a pak za občasného podlévání vývarem maso do měkka udusíme. Měkké maso vyjmeme, šťávu trochu vysmahneme, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vývarem a dobře povaříme. Maso nakrájíme na porce a v procezené zahuštěné šťávě prohřejeme.
Poznámka: Stejně můžeme upravovat i hovězí svíčkovou, kterou však dusíme jen jednu hodinu.
Podáváme jako hlavní chod.
Příloha: Vařené brambory, dušená rýže, vařené těstoviny, zeleninový salát, nebo kompot.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 2 ½ hodiny.
Zanechat komentář