Poměr: 70 dkg hovězího mozku, 8 – 10 dkg sádla nebo másla, 5 dkg cibule, sůl, mletý pepř a zelená petržel.
Postup: Mozek vložíme do teplé vody, opatrně z něj stáhneme blánu a odstraníme sraženou krev. Očištěný mozek ve studené čisté vodě opláchneme a nožem na drobno rozsekáme. V pánvi rozpálíme tuk, do zlatova v něm osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme rozsekaný mozek a za stálého míchání ho opražíme. Potom mozek osolíme, opepříme, upravíme na talíř a posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Poznámka: Stejně můžeme upravovat mozek telecí, vepřový, jehněčí a skopový.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako hlaví chod.
Příloha: Chléb, slané rohlíky, měsíčky z lístkového těsta, opečené brambory a zeleninový salát.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 20 minut.
Zanechat komentář