Hovězí mozek pečený

Poměr: 70 dkg hovězího mozku, 8 – 10 dkg sádla nebo másla, 5 dkg cibule, sůl, mletý pepř a zelená petržel.

Postup: Mozek vložíme do teplé vody, opatrně z něj stáhneme blánu a odstraníme sraženou krev. Očištěný mozek ve studené čisté vodě opláchneme a nožem na drobno rozsekáme. V pánvi rozpálíme tuk, do zlatova v něm osmažíme jemně nakrájenou cibulku, přidáme rozsekaný mozek a za stálého míchání ho opražíme. Potom mozek osolíme, opepříme, upravíme na talíř a posypeme jemně rozsekanou zelenou petrželí.
Poznámka: Stejně můžeme upravovat mozek telecí, vepřový, jehněčí a skopový.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako hlaví chod.

Příloha: Chléb, slané rohlíky, měsíčky z lístkového těsta, opečené brambory a zeleninový salát.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>