¾ kg masa ze svíčkové, roštěnce nebo kýty, 1 ½ šálku pokrájené kořenové zeleniny, 1 větší cibule, 1 lžíce másla, 8 dkg slaniny, 8 zrnek pepře, 3 až 4 zrnka nového koření, 1 bobkový list, sůl, 1 lžíce hladké mouky
Maso odblaníme, osolíme a protkneme slaninou. Zbylou slaninu drobně pokrájíme, vyškvaříme v kastrole, přidáme máslo, pokrájenou zeleninu a cibuli. Jakmile zelenina osmahne, opečeme na ní celý povrch masa. Pak maso podlijeme vývarem a pečeme je v troubě, nejdříve přikryté, později bez poklice. Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, necháme osmahnout, znovu podlijeme, povaříme a přecedíme.
Přílohy: brambory, rýže, knedlíky, noky, těstoviny a saláty.
Zanechat komentář