¾ zadního masa, 10 dkg másla, 1 velká cibule, na špičku nože mletého pepře, 1 středně velká karotka, 2 až 3 znojemské okurky, 2 lžička hladké mouky, sůl
Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, vložíme na ní osolené a opepřené maso a na všech stranách je opečeme. Pak maso podlijeme vývarem nebo vodou a za častého obracení je nejdříve v troubě dusíme přikryté, později je dopékáme bez poklice. K téměř měkkému masu přidáme karotku nakrájenou na jemné nudličky a dusíme doměkka; pak přidáme stejně nakrájené znojemské okurky a necháme je jednou přejít varem. Omáčku zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou a krátce povaříme. Přípečky ze stěn kastrolu seškrabujeme do šťávy, aby měla správnou barvu. Do omáčky můžeme přidat i petrželovou nať. Omáčku necedíme. Viz podobný recept na vepřové maso na mrkvi na jednom webu o zabijačkách
Přílohy: knedlíky houskové, vídeňské, noky, saláty.
Zanechat komentář