Hovězí pečeně s okurkami a mrkví

¾ zadního masa, 10 dkg másla, 1 velká cibule, na špičku nože mletého pepře, 1 středně velká karotka, 2 až 3 znojemské okurky, 2 lžička hladké mouky, sůl

Na másle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, vložíme na ní osolené a opepřené maso a na všech stranách je opečeme. Pak maso podlijeme vývarem nebo vodou a za častého obracení je nejdříve v troubě dusíme přikryté, později je dopékáme bez poklice. K téměř měkkému masu přidáme karotku nakrájenou na jemné nudličky a dusíme doměkka; pak přidáme stejně nakrájené znojemské okurky a necháme je jednou přejít varem. Omáčku zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou a krátce povaříme. Přípečky ze stěn kastrolu seškrabujeme do šťávy, aby měla správnou barvu. Do omáčky můžeme přidat i petrželovou nať. Omáčku necedíme. Viz podobný recept na vepřové maso na mrkvi na jednom webu o zabijačkách

Přílohy: knedlíky houskové, vídeňské, noky, saláty.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>