80 dkg hovězí plece nebo zadní část, 5 dkg slaniny, 1 lžíce másla, 1 větší cibule, šálek pokrájené kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev), sůl, 5 zrnek pepře, kousek citrónové kůry, asi ½ kg rajčat, 1/10 l červeného vína, 1 lžička hladké mouky
Maso osolíme, protkneme proužky slaniny a na másle je na celém povrchu opečeme. Pak maso vyjmeme a do másla dáme osmahnout jemně nakrájenou zeleninu a cibuli. Opečené maso vložíme na zeleninový základ a dusíme je nejdříve přikryté poklicí a ke konci přípravy pečeme odkryté, aby zhnědlo. Ke konci pečení přidáme do šťávy oloupaná, nakrájení rajčata. Šťávu necháme vydusit, zaprášíme ji moukou, osmahneme a znovu podlijeme. Přípečky seškrabujeme do šťávy, aby se zbarvila dotmava. Naposled přilijeme do šťávy víno (možno vynechat) a povaříme.
Přílohy: makaróny, špagety, knedlíky, noky.
Zanechat komentář