Hovězí plátky nebo roštěnky plněné

4 plátky z kýty, sůl, hladká mouka, lžíce sádla, 1 malá cibule

Náplň I: 1 lžíce drobně pokrájené slaniny, 1 malá cibule, na špičku nože sladké papriky nebo pepře, strouhaná houska, sůl, 1 žloutek

Slaninu vyškvaříme, osmahneme na ni jemně pokrájenou cibuli, přidáme strouhanou housku, osmahneme, přidáme papriku a odstavíme. Spojíme žloutkem a podle potřeby přisolíme. Náplní potřeme plátky, sbalíme je, spojíme jehlicí nebo speciální sponou, či jen párátky, povrch osolíme a poprášíme moukou. Na sádle zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme závitky, opečeme je, po všech stranách podlijeme a dusíme doměkka. Hotovou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.

Přílohy: dušená zelenina a opečené brambory, rýže, saláty.

Náplň II: 1 lžička másla, 1 lžíce jemně ustrouhané kořenové zeleniny, kousek strouhané cibule, 2 lžíce předvařené rýže, 2 lžíce drobně pokrájené šunky, sůl, 1 žloutek

Na másle podusíme strouhanou zeleninu a cibuli, přidáme polouvařenou rýži, směs osolíme, asi 5 minut podusíme, pak odstavíme z ohně, přimícháme do ní žloutek a šunku, naplníme plátky a sepneme je.

 

Náplň III: 1 šálek mletého vepřového s hovězím, kousek cibule, 1 vejce, petrželová nať, špetka pepře (nebo papriky), sůl, 1 namočená vymačkaná žemle

Vše smísíme, uděláme 4 válečky a zabalíme je do osolených naklepaných plátků masa.

 

Náplň IV: 2 menší syrové brambory, sůl, 1 lžíce usekané cibule, 1 lžíce pokrájené slaniny nebo tuku ze šunky, sladká paprika

Brambory nakrájené na drobné kostičky smíchané s ostatním. Naplněné plátky ovážeme křížem nití, aby náplň nevypadla při dušení.

Stejným způsobem připravujeme závitky i z jiných druhů masa.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>