Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru hnědého, viz recept č. 628, 3 dkg celeru, 3 dkg karotky, 4 dkg kapusty, 4 dkg zelených fazolových lusků, 4 dkg květáku, 4 dkg zeleného hrášku, 2 dkg másla a sůl.
Postup: Zeleninu dobře očistíme. Karotku a celer nakrájíme na malé kostičky, v kastrolku je na másle podusíme, osolíme, podlijeme trochou vody a do měkka udusíme. Květák rozdělený na růžičky, zelený hrášek a fazolové lusky nakrájené na kostičky uvaříme ve slané vodě, a to každý druh zeleniny zvlášť. Všechnu zeleninu potom scedíme, lehce promícháme, vložíme do hovězího vývaru a podáváme. (Vývaru ze zeleniny použijeme při úpravě zadělávaných polévek.)
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář