Poměr: 1 ¾ litru hovězího vývaru hnědého, 3 dkg slaniny, 3 dkg pórku, ¼ kg kapusty, 6 dkg dušené rýže, pepř, sůl a 4 dkg nastrouhaného parmazánu.
Postup: V kastrolu rozpustíme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme očištěný nakrájený pórek, obojí trochu osmahneme, k tomu pak přidáme očištěnou a na nudličky nakrájenou kapustu, podlijeme trochou vývaru a ze začátku odkrytou a k posledu pokličkou zakrytou ji do měkka udusíme. Udušenou kapustu pak zalijeme zbylým vývarem, přidáme dušenou rýži, trochu opepříme, osolíme a krátce povaříme.
(Jako další vložku můžeme do polévky přidat ve slané vodě povařené a na malé kousky nakrájené makaróny.) Nastrouhaný sýr podáváme zvlášť.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář