Hovězí polévka s bramborovými nočky

Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru hnědého (viz recept č. 628), 5 dkg másla, 1 vejce, 1 žloutek, sůl, ¼ kg uvařených brambor a 6 dkg hrubé mouky.

Postup: Máslo, vejce a sůl v misce utřeme do pěny. Uvařené brambory oloupeme a necháme vychladnout. Vychladlé nastrouháme, přidáme k utřené směsi, nakonec přimísíme mouku a vše dobře zamícháme. Lžičkou tvoříme z těsta malé nočky a zaváříme je do slané vody nebo do hovězího vývaru. Nočky vaříme asi 8 minut.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>