Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru hnědého, 1 dkg cibule, 2 žemle, zelená petržel, 2 ½ dkg sádla, sůl, 1 menší vejce, 1/16 litru mléka, 2 dkg hrubé mouky a 3 dkg strouhané housky.
Postup: Na sádle osmažíme drobně nakrájenou cibulku a zelenou petržel. Ostrouhané žemle nakrájíme na zcela drobné kostičky, dáme je do misky a polijeme je osmaženou cibulkou a petrželí. Do mléka dáme vejce, dobře je rozkvedláme a nalijeme na rozkrájené žemle, přidáme sůl, hrubou mouku, strouhanou housku a vše dobře promícháme. Z těstíčka utvoříme malé knedlíčky, povaříme je ve slané vodě asi 5 minut a vložíme je až před podáváním do hovězího vývaru.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář