Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru hnědého, 12 dkg masa pečeného nebo vařeného (může to být telecí nebo hovězí pečeně, také maso z drůbeže, zvěře, šunka atp.), 6 dkg másla, 2 menší vejce, trochu zelené petržele, 1 dkg cibule, 1 dkg tuku, sůl, pepř (popřípadě i majoránka) a asi 4 dkg strouhané housky.
Postup: V misce utřeme máslo do pěny, postupně k němu přidáme vejce, na masovém strojku jemně umleté maso, na tuku osmaženou zelenou petržel a cibulku, sůl, trochu pepře a majoránky a dobře vše promícháme. Pak směs zahustíme strouhanou houskou a necháme asi ¼ hodiny stát. Z těstíčka utvoříme malé knedlíčky a povaříme je ve slané vodě asi 8 minut. Do vývaru je vkládáme až před podáváním.
Důležité: Použijeme-li těchto knedlíčků jako přílohy k zelenině a podobně, děláme je větší.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář