Hovězí polévka s mozečkovým svítkem

Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru hnědého, 2 vejce, 1 žemle, 1/16 l mléka, 4 dkg másla, 10 dkg telecího mozečku, 1 dkg sádla, 2 dkg cibule, zelená petržel, sůl, pepř a 2 dkg strouhané housky (asi 2 dkg másla a trochu mouky na vymazání a vysypání tvořítka).

Postup: Na pánev dáme sádlo, rozkrájenou cibuli, odblaněný, hrubě rozsekaný mozeček, osolíme, opepříme, podusíme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme žloutky, ostrouhanou, v mléce namočenou, dobře vymačkanou prolisovanou žemli, dušený mozeček, jemně rozsekanou petržel, strouhanou housku a nakonec z bílků ušlehaný sníh. Lehce vše promícháme. Těsto poté rozetřeme stejnoměrně na připravenou pánev nebo plech a v mírně teplé troubě pečeme asi 20 minut.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>