Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru hnědého, 2 vejce, 1 žemle, 1/16 l mléka, 4 dkg másla, 10 dkg telecího mozečku, 1 dkg sádla, 2 dkg cibule, zelená petržel, sůl, pepř a 2 dkg strouhané housky (asi 2 dkg másla a trochu mouky na vymazání a vysypání tvořítka).
Postup: Na pánev dáme sádlo, rozkrájenou cibuli, odblaněný, hrubě rozsekaný mozeček, osolíme, opepříme, podusíme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme žloutky, ostrouhanou, v mléce namočenou, dobře vymačkanou prolisovanou žemli, dušený mozeček, jemně rozsekanou petržel, strouhanou housku a nakonec z bílků ušlehaný sníh. Lehce vše promícháme. Těsto poté rozetřeme stejnoměrně na připravenou pánev nebo plech a v mírně teplé troubě pečeme asi 20 minut.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář