Hovězí polévka se strouháním

Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru světlého, nebo vývaru z kostky masoxu, 1 vejce, 14 dkg hrubé mouky.

Postup: Prosátou mouku nasypeme na vál, ve středu uděláme důlek, do něho dáme vejce a zpracujeme v hodně tuhé těsto. Toto těsto pak rozstrouháme na struhadle a necháme rozprostřené na vále zaschnout. Zaschlou strouhanku vložíme do vařícího hovězího vývaru a povaříme asi 5 minut. Strouhanka je chutnější, osmažíme-li ji na trošce sádla a v polévce pak jen silně nahřejeme.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 45 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>