Poměr: 1 ½ litru hovězího vývaru světlého nebo hnědého, popř. vývaru z kostky masoxu, 3 dkg másla, 1 vejce, 12 dkg uvařených brambor, sůl, 2 ½ dkg hrubé mouky, 3 dkg šunky a 2 dkg strouhané housky.
Postup: Uvařené a oloupané brambory ihned prolisujeme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme vejce, sůl, jemně nakrájenou šunku, prolisované brambory, mouku a strouhanou housku a dobře vše promícháme. Z těstíčka utvoříme malé knedlíčky, ve slané vodě je asi 5 minut povaříme a před podáváním je vkládáme do hovězího vývaru. Místo šunky můžeme také dát vařený uzený hovězí jazyk nebo šunkový salám.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 45 minut.
Zanechat komentář