Hovězí svíčková, pečená na cibuli

Poměr: 80 dkg očištěné špičky ze svíčkové, 8 dkg sádla nebo másla, 15 dkg cibule, mletý pepř, trochu majoránky a trochu vody nebo vývaru na podlití.

Postup: Očištěnou, dobře odleželou svíčkovou nakrájíme na plátky asi ¾ cm silné a plochou stranou nože je lehce naklepeme. V kastrolu rozpálíme tuk, vložíme do něj drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmahneme, pak přidáme připravené maso a prudce je na obou stranách opečeme. Potom přidáme připravené maso a prudce je na obou stranách opečeme. Potom maso osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, podlijeme trochou vody, lépe však vývarem, krátce podusíme a ihned podáváme.
Podáváme na přesnídávku nebo jako hlavní chod.

Příloha: Vařené brambory, dušená rýže nebo slané pečivo.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 25 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>