Poměr: 80 dkg očištěné špičky ze svíčkové, 8 dkg sádla nebo másla, 15 dkg cibule, mletý pepř, trochu majoránky a trochu vody nebo vývaru na podlití.
Postup: Očištěnou, dobře odleželou svíčkovou nakrájíme na plátky asi ¾ cm silné a plochou stranou nože je lehce naklepeme. V kastrolu rozpálíme tuk, vložíme do něj drobně nakrájenou cibuli, trochu ji osmahneme, pak přidáme připravené maso a prudce je na obou stranách opečeme. Potom přidáme připravené maso a prudce je na obou stranách opečeme. Potom maso osolíme, opepříme, okořeníme majoránkou, podlijeme trochou vody, lépe však vývarem, krátce podusíme a ihned podáváme.
Podáváme na přesnídávku nebo jako hlavní chod.
Příloha: Vařené brambory, dušená rýže nebo slané pečivo.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 25 minut.
Zanechat komentář