Poměr: 40 dkg vařeného hrachu, sůl, 3 dkg strouhané housky, 5 dkg sádla, 15 dkg cibule, 8 dkg sádla na smažení cibule. Sádlo a strouhanou housku na vymazání a vysypání kastrolu.
Postup: Vařený hrách osolíme a navrstvíme asi 3 cm vysoko do kastrolu, vymazaného dostatečně sádlem a vysypaného strouhanou houskou. Povrch hrachu polijeme sádlem, v němž jsme do zlatova osmažili strouhanou housku, pak ho hustě posypeme na nudličky nakrájenou a na sádle osmaženou cibulí a v horké troubě asi 15 až 20 minut zapékáme. Zapečený hrách rozkrojíme křížem na čtyři porce, opatrně je přendáme na talíře a ozdobíme vějířkem kyselé okurky.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Pro 4 osoby.
Úprava trvá 3 hodiny.
Zanechat komentář