Hrachová kaše s máslem

Poměr: 35 dkg suchého hrachu, trochu majoránky, voda, 5 dkg másla, 2 lžíce mléka, sůl, trochu mletého pepře, popř. půl stroužku česneku a 8 dkg osmažené cibule na posypání kaše.

Postup: Přebraný a den předem namočený hrách uvaříme s majoránkou do měkka. Uvařený a scezený umeleme na strojku nebo prolisujeme sítem, dáme do kastrolu, přidáme rozpuštěné máslo, mléko, sůl, mletý pepř, popř. utřený česnek a kaši na ohni dobře vymícháme. Každou porci hrachové kaše posypeme osmaženou cibulkou.
Obměna: Hotovou hrachovou kaši můžeme nastavit také 30 dkg bramborové kaše. Tím sice poněkud potlačíme typickou hrachovou chuť kaše, zato však přispějeme k její lepší stravitelnosti.
Podáváme jako samostatný pokrm se sázenými vejci a kyselou okurkou, anebo jako přílohu k uvařenému masu, popř. k ohřátým nebo opečeným uzeninám.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 2 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>