40 dkg hrášku, 2 malé čerstvé okurky, 2 menší cibule, 2 mrkve, 1 hlávka salátu (možno vynechat), 2 lžíce másla nebo 6 lžic oleje, sůl
Na rozehřátém másle podusíme mrkev nakrájenou na větší kostky, přidáme hrášek, okurky bez jader, pokrájené na kostky a cibuli pokrájenou na větší kousky. Osolíme, podlijeme asi 3 lžícemi vývaru nebo vody a dodusíme doměkka.
Obměny:
- Místo okurek přidáme 1 malý květák rozebraný na růžičky.
- K zelenině přidáme ještě asi 4 oloupaná rajčata.
- Současně s mrkví dusíme asi 3 brambory rozkrájené na kostky.
- Zeleninu připravenou podle všech variant můžeme ke konci dušení zahustit lžičkou hladké mouky nebo šálkem smetany smíchané se lžičkou mouky.
Zanechat komentář