Hrášek s rýží

½ kg hrášku, 1 lžíce másla, 1 šálek rýže, sůl, vývar, petrželová nať, 1 čerstvá kapie

V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme hrášek a dusíme ne zcela doměkka. Rýži vypereme, spaříme a vaříme 10 minut ve větším množství osolené vody (dobu počítáme od začátku varu). Pak rýži přecedíme, přidáme k hrášku a společně dodusíme. Směs plníme do šálku vypláchnutého vodou a vyklápíme na mísu. Kopečky posypeme drobně nakrájenou červenou kapií a ozdobíme snítkami petrželové natě.

Podáváme k masu.

Obměna: přidáme šálek hub dušených na másle a cibuli.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>