Hrášek zelený dušený, se šunkou a s rajčatovou omáčkou

Poměr: 60 dkg dušeného mladého hrášku, asi 2/10 litru rajčatové omáčky (viz recept č. 787), 10 dkg na kostičky nakrájené šunky, trochu soli a zelené petržele.

Postup: K dušenému hrášku přidáme nakrájenou šunku, zalijeme vše omáčkou, osolíme a krátce podusíme. Do hotového hrášku přimícháme jemně rozsekanou zelenou petržel.
Podáváme jako samostatný pokrm s vařenými brambory nebo makaróny, anebo jako přílohu k vařenému nebo dušenému telecímu a hovězímu masu.

Pro 3 – 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>