Poměr: 60 dkg mladého, čerstvě vyloupaného hrášku, sůl, trochu cukru, voda a 10 dkg másla.
Postup: Opraný hrášek vložíme do vařící osolené a slabě oslazené vody a uvaříme bez přikrytí do měkka. To trvá asi 15 minut. Uvařený hrášek procedíme, znovu trochu osolíme, lehce promícháme, upravíme na misku a navrch položíme studené čerstvé máslo nakrájené na plátky.
Podáváme jako mezichod před hlavním jídlem anebo jako přílohu.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zelené fazolové lusky, žluté fazolové lusky tzv. voskové, chřest, květák, špenát, sladký fenykl, karotka růžičková po anglicku se upravují stejně jako „Hrášek zelený“, viz recept č. 866. (Před vařením musíme však zeleninu očistit a omýt.)
Zanechat komentář