Poměr: 60 dkg mladého zeleného hrášku, 5 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, sůl, 3 dkg cukru, zelená petržel a trochu vývaru z masa nebo kostí.
Postup: Opláchnutý hrášek povaříme nezakrytý ve vroucím vývaru, scedíme a necháme odkapat. V kastrolu rozpustíme máslo, vložíme do něho odkapaný hrášek a jemně rozsekanou zelenou petržel, zaprášíme moukou, osolíme, osladíme, osmahneme, podlijeme trochou vývaru a krátce zavaříme.
Obměna: K dušenému hrášku můžeme přidat 2 lžíce sladké smetany.
Podáváme jako samostatný pokrm s vařenými brambory a se sázeným vejcem, anebo jako přílohu k vařenému a dušenému masu, k různým masitým minutkám a používáme ho též jako součást zeleninové mísy.
Pro 3 – 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář