Hrášek zelený zadělávaný

Poměr: 60 dkg mladého zeleného hrášku, 5 dkg másla, 2 dkg hladké mouky, sůl, 3 dkg cukru, zelená petržel a trochu vývaru z masa nebo kostí.

Postup: Opláchnutý hrášek povaříme nezakrytý ve vroucím vývaru, scedíme a necháme odkapat. V kastrolu rozpustíme máslo, vložíme do něho odkapaný hrášek a jemně rozsekanou zelenou petržel, zaprášíme moukou, osolíme, osladíme, osmahneme, podlijeme trochou vývaru a krátce zavaříme.
Obměna: K dušenému hrášku můžeme přidat 2 lžíce sladké smetany.
Podáváme jako samostatný pokrm s vařenými brambory a se sázeným vejcem, anebo jako přílohu k vařenému a dušenému masu, k různým masitým minutkám a používáme ho též jako součást zeleninové mísy.

Pro 3 – 6 osob.

Úprava trvá 40 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>