Hříbkový salát

Poměr: 70 dkg hříbků, voda a sůl na vaření, 1/8 l octa, 1/16 l oleje, podle potřeby trochu vody, 6 dkg cibule, sůl a pepř.

Postup: Čerstvé tvrdší hříbky očistíme, nakrájíme na plátky, dáme do polévkového síta, ponoříme je i se sítem do vařící slabě osolené vody a asi 5 minut povaříme. Povařené i se sítem vyjmeme, okapané, ale ještě teplé vložíme do misky, osolíme, opepříme, zalijeme octem, trochou vody a promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájenou cibulku a olej, lehce zamícháme a postavíme asi na hodinu do chladu.
Podáváme jako žampiónový salát.

Pro 6 osob.

Úprava trvá 30 minut.

Štítky:  , ,

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>