Poměr: 60 dkg čerstvého vařeného nebo konzervovaného humřího masa, 60 dkg vařené rýže okořeněné kořením kari, 4/10 litru indické omáčky (viz recept č. 763), trochu kečupu a zelená petržel.
Postup: Humří maso nakrájíme na plátky, dáme do kastrolku, zalijeme omáčkou a dobře prohřejeme.
Do kruhového tvořítka, vymazaného máslem, namačkáme vařenou rýži, vyklopíme ji na okrouhlou mísu a střed rýžového kruhu naplníme humřím masem s omáčkou. Vnější okraj rýže ozdobíme buď stříkanými malými hromádkami kečupu, anebo humřími nohami a zelenou petrželí.
Podáváme jako samostatný pokrm nebo jako teplý mezichod.
Pro 3 – 6 osob.
Úprava trvá 1 hodinu.
Zanechat komentář