Poměr: 12 menších, čerstvě vařených nebo konzervovaných humřích ocásků, trochu soli a bílého mletého pepře, 1 – 2 vejce, 12 dkg strouhané housky a olej na smažení. 60 dkg francouzského salátu, hlávkový salát a citrón.
Postup: Vařené humří ocásky osolíme, opepříme, omočíme v rozšlehaných vejcích, pak obalíme ve strouhané housce a v rozpáleném oleji do zlatova vysmažíme. Na okrouhlou mísu upravíme do středu hromádku z francouzského salátu s majonézou, kolem salátu úhledně rozložíme smažené humří ocásky a ozdobíme hlávkovým salátem a na dílky nakrájeným citrónem, popřípadě ještě humřím krunýřem.
Podáváme jako mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Příloha: Buď teplá omáčka kořeněná (viz recept č. 773), nebo studená omáčka majonézová.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 30 minut.
Zanechat komentář