Husa pečená, upravená na studeno

Poměr: 1 mladá husa pečená, hlávkový salát nebo zelená petržel, tulipánky z ředkviček a kyselé okurky.

Postup: Upečenou mladou husu (viz recept č. 1129) necháme vychladnout. Vychladlou husu podél rozpůlíme, páteřní kost odsekneme a z jednotlivých půlek nakrájíme 5 – 6 porcí. Díly husy pak sestavíme do dvou původních půlek, které položíme vedle sebe na oválnou mísu a ozdobíme hlávkovým salátem nebo zelenou petrželí, tulipánky z ředkviček, vějířky z kyselých okurek apod.
Podáváme jako samostatný pokrm.

Příloha: Zelný salát z hlávkového zelí, salát z rajčat, z okurek atd. a tmavý chléb.

Pro 10 – 12 osob.

Úprava trvá i s upečením 2 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>