Poměr: 1 mladá husa pečená, hlávkový salát nebo zelená petržel, tulipánky z ředkviček a kyselé okurky.
Postup: Upečenou mladou husu (viz recept č. 1129) necháme vychladnout. Vychladlou husu podél rozpůlíme, páteřní kost odsekneme a z jednotlivých půlek nakrájíme 5 – 6 porcí. Díly husy pak sestavíme do dvou původních půlek, které položíme vedle sebe na oválnou mísu a ozdobíme hlávkovým salátem nebo zelenou petrželí, tulipánky z ředkviček, vějířky z kyselých okurek apod.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Zelný salát z hlávkového zelí, salát z rajčat, z okurek atd. a tmavý chléb.
Pro 10 – 12 osob.
Úprava trvá i s upečením 2 ½ hodiny.
Zanechat komentář