1 husí drůbky, 1 lžíce másla nebo husího sádla, 1 větší cibule, rovná lžička sladké papriky, sůl, 1 ½ hladké mouky, ¼ l čerstvé smetany
Očištěné husí drůbky nasekáme, překrojíme je v kloubech, abychom neměli v pokrmu střípky z kostí. Na másle osmahneme drobně pokrájenou cibuli, přidáme papriku, zamícháme a hned přidáme osolené drůbky. Zalijeme do roviny vývarem nebo vodou, přikryjeme a dusíme doměkka. Pak šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme a znovu podlijeme a povaříme. Naposled přidáme smetanu. Nechceme-li přepalovat tuk při zaprášení šťávy, vydusíme ji jen částečně a přilijeme smetanu s rozmíchanou polohrubou moukou a chvíli povaříme.
Přílohy: knedlíky, makaróny.
Zanechat komentář