1 drůbky, sůl, kořenová zelenina, 1 malá cibule, 1 lžíce másla, 1 ½ lžíce hladké mouky, 1 až 2 žloutky, květ, petrželová nať
Drůbky očistíme, chmýří opálíme, odsekneme zobák a odstraníme oči. Z krku vyjmeme hrtan, jícen, ze žaludku sloupneme tuhou stěnu. Drůbky vaříme v osolené vodě, později přidáme zeleninu a cibuli. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Povaříme asi 10 minut a okořeníme květem a petrželovou natí. Drůbky rozdělíme v kloubech, krk nastříháme nůžkami na drůbež na kousky, srdce rozpůlíme a žaludek po skrojení tuhé části nakrájíme na plátky. Maso povaříme plátky. Maso povaříme v omáčce asi 5 minut.
Přílohy: vařený květák, dušená rýže, houskové knedlíčky nebo široké nudle.
Zanechat komentář