Husí drůbky zadělávané

1 drůbky, sůl, kořenová zelenina, 1 malá cibule, 1 lžíce másla, 1 ½ lžíce hladké mouky, 1 až 2 žloutky, květ, petrželová nať

Drůbky očistíme, chmýří opálíme, odsekneme zobák a odstraníme oči. Z krku vyjmeme hrtan, jícen, ze žaludku sloupneme tuhou stěnu. Drůbky vaříme v osolené vodě, později přidáme zeleninu a cibuli. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem a vymícháme dohladka. Povaříme asi 10 minut a okořeníme květem a petrželovou natí. Drůbky rozdělíme v kloubech, krk nastříháme nůžkami na drůbež na kousky, srdce rozpůlíme a žaludek po skrojení tuhé části nakrájíme na plátky. Maso povaříme plátky. Maso povaříme v omáčce asi 5 minut.

Přílohy: vařený květák, dušená rýže, houskové knedlíčky nebo široké nudle.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>