Poměr: 1 větší tučná husí játra (asi 60 dkg), 5 dkg mandlí, 8 dkg husího sádla, sůl a 2 hřebíčky.
Postup: Do očištěných husích jater, zbavených žlučových skvrn, zapícháme hustě vedle sebe sloupnuté a na silné nudle nakrájené mandle a do každé půlky jater 1 hřebíček. Pak játra vložíme do hlubšího malého kastrolu, zalijeme horkým husím sádlem, zakryjeme pokličkou a v troubě nejdříve asi 10 minut dusíme. Potom játra už bez pokličky ještě asi 15 minut pečeme. Při pečení játra poléváme sádlem. Upečená játra ze sádla vyjmeme, osolíme, nakrájíme na plátky, upravíme na nahřátou mísu a trochou sádla přelijeme.
Podáváme jako teplý mezichod nebo jako lahůdku.
Příloha: Chléb, topinky, opékané brambory, dušená rýže a jemné saláty ze syrové zeleniny.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 40 minut.
Zanechat komentář