Poměr: Dvoje husí (nebo čtvery kachní) drůbky, zeleninový vývar, 6 zrnek pepře, 4 zrnka nového koření, 6 dkg másla nebo slaniny, 8 dkg cibule, 1 dkg sladké mleté papriky, 4 dkg hladké mouky, sůl, 2 dkg protlaku z rajčat a asi ¼ litru kyselé smetany.
Postup: Dobře očištěné a omyté drůbky uvaříme do měkka v zeleninovém vývaru s kořením. V kastrole na rozpáleném másle nebo na rozškvařené slanině osmažíme drobně nakrájenou cibuli do světležluta, k tomu pak přidáme papriku, zaprášíme moukou, podlijeme procezeným vývarem z drůbků, přidáme protlak z rajčat a nejméně 20 minut povaříme. Do husté paprikové omáčky vložíme uvařené a obrané maso z drůbků, osolíme, přilijeme kyselou smetanu a krátce povaříme.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Rýže, těstoviny nebo knedlík.
Pro 6 osob.
Úprava trvá 1 ½ hodiny.
Zanechat komentář