Husí prsa „bejlík“ na zázvoru

1 vykostěná husí prsa, 2 až 3 stroužky česneku, 1 lžíce sádla, sůl, ½ lžíce mletého zázvoru, 2 velké cibule, 1 lžička hladké mouky

Česnek utřeme se solí a zázvorem. Špičatým nožem uděláme do masa otvory a do každého dáme trochu směsi. Zbylou směsí potřeme povrch prsou. Pak maso vložíme na zpěněnou cibuli a dusíme při mírném podlévání téměř doměkka. Šťávu zaprášíme moukou a maso dopečeme bez poklice.

Přílohy: jemné knedlíky a saláty, rýže.

Obměna: kromě cibule dáme pod maso dusit kořenovou zeleninu. Cibule dáme poloviční množství.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>