Poměr: ½ telecí hlavy, 2 telecí nožičky, vývar ze zeleniny, 1/8 l octa. – Kyselé okurky a rajčata na zdobení.
Postup: Telecí hlavu a rozseknuté telecí nožičky v horké vodě dobře vymyjeme, dáme do hrnce, zalijeme studeným vývarem, přilijeme ocet a uvaříme do měkka. Uvařenou hlavu a nožky z vývaru vyjmeme a maso z nich nakrájíme na kostky. Vývar vyčistíme (viz Čištění rosolu, č. 78). Nakrájené maso vložíme do kastrolu, nebo do podlouhlého tvořítka, zalijeme rosolem připraveným z vývaru a postavíme do chladu.
Ztuhlou huspeninu vyklopíme, nakrájíme na plátky, upravíme na mísu a ozdobíme okurkami, rajčaty apod.
Podáváme jako samostatný pokrm.
Příloha: Bílý chléb, bylinkooctová omáčka nebo octový křen, popřípadě tatarská omáčka apod.
Pro 4 – 5 osob.
Úprava trvá 2 ½ hodiny.
Zanechat komentář