Italská polévka (Pavesa)

Poměr: 12 tenkých plátků bílého chleba, 4 dkg másla, 4 vejce, 1 litr hovězího vývaru hnědého (viz recept č. 628), 4 dkg nastrouhaného parmazánu a trochu pažitky.

Postup: Plátky z bílého chleba potřeme máslem, osmažíme do světležluta a vložíme je do polévkových talířů nebo koflíčků. Na každou porci vyklepneme po jednom čerstvém vejci, opatrně dolijeme vývarem a talíře dáme ještě na chvíli do horké trouby, aby vejce trochu ztuhla. Poté jednotlivé porce polévky posypeme nastrouhaným parmazánem a jemně rozsekanou pažitkou a podáváme.

Pro 4 osoby.

Úprava trvá, máme-li připravený vývar 20 minut.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>