Italská polévka s makaróny (Potage napolitain)

Poměr: 1 ½ litru vývaru z hovězího masa nebo vývaru z kostí (viz vývary č. 639), 4 dkg cibule, 6 dkg karotky, 3 dkg másla, 4 dkg hladké mouky, trochu kerblíku, saturejky, sůl, zelená petržel a 30 dkg rajčat. Vložka: 6 dkg makarónů a 3 dkg nastrouhaného parmazánu.

Postup: Cibuli s karotkou očistíme, obojí na drobno nakrájíme, vložíme do kastrolu s rozpuštěným máslem, přidáme trochu saturejky a kerblíku a krátce podusíme. Pak vše zaprášíme moukou, osmahneme, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, zalijeme litrem vývaru, osolíme a asi 30 minut povaříme. Potom vše prolisujeme, protlak podlijeme zbylým vývarem a krátce zavaříme. Do hotové polévky, která musí být krémovitě hustá, dáme jemně rozsekanou zelenou petržel a jako vložku ve slané vodě uvařené, na kratší kousky nakrájené makaróny. Nastrouhaný sýr podáváme zvlášť na mističce.

Pro 6 osob.

Úprava trvá asi 1 ½ hodiny.

Zanechat komentář

Můžete využít následující html tagy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>